Добре дошли

0899 142189


За 
Вашата
ПОЧИВКА!ГАЛЕРИЯ


КЪЩА ЗА ГОСТИ "СЛАВЯНКА"


 

Еко пътеки

   В района има голям брой еко пътеки,в близост е и еко селище "Омая".Славянка е най-цветната планина в България. По поляните  растат около 17 ендемита. Цъфтежът им започва в края на зимата и продължава до края на есента. Тук са най-големите и стари гори от черна мура на Балканския полуостров. Тя се среща само тук и в Северен Пирин. Мурсалският чай всъщност е Алиботушки чай, който расте по високата част на планината!!! 

   През цялото време на преходите се стъпва по пъстър килим от най-различни цветове, които се менят в зависимост от месеца! Билкарите ще се почувстват в рая!
   Легендата гласи, че тук е хайдутувал Илия /Али/ войвода. След много героични битки накрая бил заловен. Наказали го да се изкачи до най-високия връх като преди това му напълнили ботушите с катран. Качил се, но там открил, както своята свобода, така и смъртта си!

 Културни обекти

  Може да посетите архитектурно-етнографските селища Лещен, Ковачевица, Долен, Делчево,манастир „Свети Георги Победоносец” - гр. Хаджидимово, крепостта  „Свети Димитър”, както и древното селище „Никополис ад Нестум”,изградено от римския император Траян, в чест на победата му над даките. В превод от латински името му означава „град на победата, разположен при Нестос“.
Минерални извори

  На 25 мин. се намира с. Огняново. Минералният извор в селото е известен с името Мирото, и се е експлоатирал още в древността. От лековитите свойства на водата му са се възползвали хората в далечната римска епоха. Огняновските минарални бани се състоят от 24 термоминерални извора със сумарен дебит 102 л/сек и ср. температура на водата 39 -40 градуса по Целзий.

  риболов

Само на 10 мин. пеш е Екозона "Белите скали",където може да уловите пъстърва, шаран, сом, бял амур, мряна, толстолоб и есетра.Може да се ползват заслони с обособени огнища , където можете да си приготвите на жар  уловената от Вас риба.Близки дестинации

Само на 15 мин. е границата с Гърция, където можете да разгледате множество интересни селца.Едва на 7 км встрани от главния път към Драма се намира една от най-красивите пещери, които някога сте виждали – Пещерата „Маара“ или Пещерата „Изворите на река Ангити“.На 1 час път се намират прекрасните и чисти гръцки плажове, в района на град Кавала.

Хората препоръчват


Ето част от препоръчаните места от наши гости които трябва да посетите:

  1. Планината Славянка-Алиботуш непознатата красавица;

 

    

Copyright © 2011-2014. All Rights Reserved.